dimecres, 16 de novembre del 2011

CUINA I CINEMA: UNA SABOROSA RECEPTA

Fa temps vaig veure una pel·lícula boníssima d’aquelles que et deixen bon sabor de boca, d’aquelles que passats uns mesos, anys potser... necessites tornar a veure perquè recordes que et va agradar molt i vols saber per què. Això és el que em va passar, fa poc, amb “Deliciosa Martha”, una pel·lícula alemanya dirigida per Sandra Nettelbeck i interpretada per Martina Gedeck.



                A mi m’encanta el bon cinema, i també la bona cuina i, justament en pel·lícules com aquesta tots dos plaers s’ajunten formant una combinació que et fa passar una estona meravellosa.  I no és l’única pel·lícula que ha explotat aquest recurs. Si comencem a fer recompte, ens en venen moltes al cap, algunes més bones i altres més dolentes. Les nacionalitats són diverses, com les franceses “El festí de Babette” i "Chocolat", o la nord-americana “Julie & Julia”, o la mexicana “Como agua para chocolate”, o fins i tot propostes de cinema d’animació com “Ratatouille”. N’hi ha moltes més, però aquestes són les que a mi em venen al cap, perquè cada una d’elles m’ha aportat alguna reflexió, una màgia, uns personatges, una història. Cada una d’elles  és un món, un univers que explica l’amor a una mateixa cosa, la cuina o el menjar, com a excusa per reflectir unes vides, uns sentiments, unes relacions humanes, unes frustracions o uns desitjos amagats.
                Totes tenen una cosa en comú: gairebé et sembla que pots menjar-te els plats que cuinen, gairebé pots sentir les olors, els sabors, la cremositat d’aquella salsa que proven, la consistència d’aquella queixalada... Mmm. La càmera s’acosta a un guisat, una mà remou amb cullera de fusta una cassola que fumeja, un nas ensuma el punt just d’una salsa... i tot plegat desperta els nostres sentits més enllà del que havíem imaginat.
                De veritat, us recomano l'experiència, veieu-les una a una, sense pressa, i deixeu-vos portar pel mar de sensacions que desprenen. I bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada