dimarts, 11 de setembre del 2012

QUE VOL AQUESTA GENT?


Què vol aquesta tropa?
Un nou estat d'Europa!
Què vol aquesta gent?
Catalunya independent!
Catalunya, llibertat

Aquest és el cant o el text de reclam que un seguit d'intel·lectuals que viuen i treballen per Catalunya ens proposen cridar tots a una aquesta propera Diada que, com cap altra, promet escriure una nova pàgina en la història del nostre petit i obstinat país.
   "Escolta, Sepharad", deia el poeta Espriu dirigint-se amb aquest nom a una Espanya amb qui Catalunya no ha aconseguit gaire diàleg.




Jo era molt petita quan el meu pare m'explicava la història del nostre país i un sentiment de pertinença a alguna cosa, una estranya sensació d'orgull i, alhora, de reivindicació m'envaïa per dintre.

Catalunya és un poble obstinat; és un poble que estima el seu passat, els seus poetes, els seus cantautors, els seus pintors, arquitectes, músics i escriptors. Catalunya estima la seva llengua a pesar d'haver estat trepitjada, discutida i anul.lada; Catalunya persisteix, perquè Catalunya s'estima i aquest sentiment, per damunt de totes les coses, és el més fort que hi ha.

Sepharad, no es pot anar contra el sentiment de pertinença de les persones. Quan és il.lícit un sentiment com aquest? Per què hauria de fer nosa a ningú? Entenem-nos, Sepharad, des de la llibertat i la independència de cada un. Entenem-nos i respectem-nos perquè hi ha molt fills teus a la nostra terra; una terra d'acollida des de sempre i per sempre. Respecta'ns i estima'ns, nosaltres farem el mateix. 
Des de la llibertat.





Feliç Diada a tothom i ens veiem a la manifestació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada