dilluns, 2 de juliol del 2012

NITS A LA FRESCA


La crisi ens obliga a fer anar la imaginació. En moments com aquest, cal activar l’enginy i buscar fórmules d’entreteniment, inventar moments màgics i estimulants a base de pocs recursos, els mínims. Res de grans viatges escurabutxaques, res de sopars d’estrella Michelin, res de concerts de preus astronòmics on ens hi deixem tot el pressupost de les nostres esperades vacances!


Al cap i a la fi, la ciutat i els pobles d’arreu de Catalunya estan plens de bones propostes per als nostres dies i nits d’estiu. Davant mateix del mar, dalt d’una muntanya amb vistes, a la plaça del poble, al costat de l’antiga muralla o senzillament en la terrassa d’un edifici de ciutat. Fet i fet, parlem d’una estona per a desconnectar de tot plegat, de tot el que llegim i avorrim dels diaris, ja que si per casualitat aquests porten una bona notícia, per petita que sigui, més ens sembla una troballa arqueològica que no pas un esdeveniment corrent. Tan interioritzat ho tenim!

 

Nits a la fresca per a relaxar-se, conversar amb els amics, amb la parella, riure!, deixar-se anar, pensar, o no pensar, sentir-nos la pell i el respirar tranquils, observar el cel, les estrelles, el no-res. Cinema a la fresca, jazz al terrat, òpera a la platja, havaneres a la vora del mar, lectures davant la muralla o als jardins del castell, concerts que ens transporten a altres cultures, teatre a l’aire lliure com els antics, focs d’artifici que ens fan alçar la vista tan amunt com ja no recordaven fer-ho, potser en tot l’hivern.
Nits a la fresca per nodrir l’ànima a base de bones dosis de cultura, a cadascú el que més li agradi, cada un en l’indret que més s’estimi. Però no ho deixeu, no us deixeu!, no costa tant i el retorn ens arriba des del primer instant.




Aquest proper dijous formaré part d’un d’aquests moments d’estiu i em fa molta, moltíssima il·lusió! Serà a Banyoles, a la fresca, enmig del poble i acompanyada de grans autors com Tina Vallès, Rafel Nadal i Joan Lluís Lluís. Llegirem, cadascú una estona, tot esperant que la gent gaudeixi i viatgi cap als móns que inventem o descrivim; tot desitjant que aquesta llibretera que ens convoca, la Irene Tortós de l’Altell, una dona que estima la nostra cultura, les nostres lletres, els nostres llibres amb un entusiasme que encomana, assoleixi un cop més aquest moment especial de l’any, la Nit dels Narradors de Banyoles, del qual ja n’he sentit a parlar amb aquell somriure i aquella mirada que no enganyen. I ben senzill que és, passar-s’ho bé i gaudir de les nits a la fresca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada